Han de Vries

Han de Vries

Quan  tenia 14 anys i en feia un que estudiava l’oboè, vaig comprar un disc que   marcaria definitivament  la meva vida musical al costat  d’aquest instrument. Era d’un “tal” Han de Vries i en sentir els primers compassos del concert de Marcello vaig quedar impactat: la bellesa del seu so, la sensualitat i musicalitat amb que “cantava” amb l’oboè.

Molt de temps després vaig poder estudiar amb ell al          Sweeling Conservatorium d’Amsterdam durant més de tres anys. Posteriorment ens hem vist en nombroses  ocasions mantenint una càlida relació personal. Això em va permetre  portar-lo l’any 2002 a fer unes Classes Magistrals al Conservatori de Barcelona on vam tocar junts una trio-sonata de Vivaldi en el concert de cloenda.

Des del seu debut com a solista al Carnegie Hall de Nova York el 1975,Han de Vries ha tocat als auditoris més importants del món i la seva discografia de més de 25 àlbums (oboista “estrella” de l’EMI) el converteix objectivament en un dels grans oboistes del segle XX.