Crítiques

 

... En el concert per a oboè i orquestra, més d'un dels fraseigs d'en Josep Julià - ¡ què caram ! - ens van fer pensar que tots els concerts tenen coses molt agradables; especialment quan la sensualitat, la càlida comprensió dels secrets de la sensibilitat musical desborden per sobre de la tècnica impecable i rigorosa..."

Jordi Llovet-La Vanguardia, 1988

... Quina maduresa en la interpretació. L’oboè era com un registre més, cantant melodies amb rigor científic i el millor fraseig.

Un detall: l’orgue pot allargar la nota sense defallir ,però el domini del fiato d’en Josep Julià és tan admirable, que sembla que no tingui necessitat de recuperar l’aire i ho fa en llocs i moments en que no es nota.

De vegades el tema de Josep Julià no sabíem quan havia començat per la coincidència de so i un atac dolcíssim. I quan era propi, el cant melancòlic ens transportava a l’emotivitat. Melodies sense lletra, l’expressivitat del solista era suficient ...

Pere Bañón. JOURNAL:El 9 Nou, 1993

“…L’oboista Josep Julià va deixar constancia de l´esplèndida tasca que està portant a terme en les seves interpretacions al costat de la Montserrat Torrent. L’entesa i la compenetració dels dos és excel•lent, destacant en Josep Julià la transparència del so i el timbre rodó que logra treure de l’ instrument. Magnífic concert el que ens van oferir ambdós Mestres catalans…”

Miguel A.Nempoberno- Diario de León. 1992

.....”La segona vetllada la va protagonitzar M .Torrent fent filigranes de fraseig en l’orgue de Sant Felip Neri en entesa perfecta amb l’oboïsta Josep Julià....”

X.Casanovas Danes-Avui,1994

“….la impecable i inspirada versió d’en Josep Julià, apareix com el tub més sensible de la unitat que forma amb l’orgue.

El seu Vivaldi sembla insuperable!! Com si fos una música que seguirà sonant quan ens despertem en el més enllà…”

Jordi Maluquer -Revista el Ciervo. 1988

Josep Julià contribueix al feliç resultat amb un so ple i un fraseig de gran sensibilitat…..

A.B.M. Revista Scherzo. 1988

..cal destacar particularment la bellesa tímbrica i l’elegància de la sonoritat que Josep Julià aconsegueix amb el seu instrument..”   

 

Joan Vives-Revista Musical Catalana, 1998

“.. la compenetració entre Montserrat Torrent i Josep Julià arriba a nivells envejables ,poc freqüents en altres CDs.  És per damunt de tot un cant d’amor a la música..”

Jaume Radigales-Revista Serra d'or, 1998

“….Una interpretació en la que sobresurt un elegantíssim sentit expressiu i un fraseig cuidat en tots els aspectes. La dolça sonoritat que Josep Julià extrau del seu oboè es compenetra meravellosament amb l’orgue…..”

Lluis Trullén-Revista CD. Compact. 1998

... El teu CD amb orgue és preciós !!. El teu so és molt pur, expressiu, i m’ha “tocat” molt ...

Omar Zoboli-Carta personal,1998