Dúo

Més biografia

Dúo

Un instrument minoritari,l’oboè. Un País petit, Catalunya. Investigar, conèixer, difondre és quasi una obligació per a un músic català.

El febrer de 1988 vàrem fer el nostre primer concert com a dúo a la  “Fundación Juan March  de Madrid".Sortosament el repertori per a oboè i piano és nombrós i divers. Tot i així , sempre hem volgut que en els nostres concerts  hi haguessin obres d´autors catalans. Poc a poc hem  anat cercant i interpretant diverses obres inèdites dels segles XVIII i XIX, i estrenant-ne algunes que compositors actuals ens han dedicat.

Una Cantata de cambra amb oboè “obligat” del compositor Emmanuel Gònima ( 1712-1792),diverses obres per a oboè i piano de Pere Soler i Soler (1810-1850) nascut el mateix any que Schumann i Chopin i un dels millors oboístes de la història d’aquest instrument, una petita però bellíssima obra de Carles Grassi (1818-1886),  dues obres (una amb piano i una amb orgue) de Josep Soler  (1935-),  una fantàstica sonata per a oboè i piano d’Albert Guinovart, dues obres realment interessants de Xavier Boliart i Manuel Garcia Morante i el Monòleg per a oboè sol de Joaquim Homs (estrena a Catalunya).

Per altra banda, hem tocat  obres d’autors catalans com la Sonata en do menor del germans Pla (s.XVIII) i la Sonata en la menor de Lluís Misón (c1720-1776). 

En tot cas, el millor “concert” que hem fet és sens dubte l’enregistrament del CD “L’oboè Romàntic” editat per Euroconcert i distribuït per Harmonia Mundi, que ha aconseguit les millors crítiques nacionals i internacionals del món de la música i la crítica especialitzada. Aquest fet ens ha estimulat a fer un nou enregistrament que esperem que en breu vegi la llum.